×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Το καθισιό προσθέτει λίπος στους γλουτούς
25 Μαρ
2014

Το καθισιό προσθέτει λίπος στους γλουτούς

Κατηγορία Ενημέρωση

Όσο περισσότερο καθόμαστε , τόσο περισσότερο λίπος συσσωρεύεται στους γλουτούς αυξάνοντας την περιφέρεια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ αποκάλυψαν ότι « ο κυτταρικός πολλαπλασιασμός » διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή του λίπους , διότι η πίεση στα κύτταρα αυξάνει το μέγεθός τους κατά 50%. Όταν λοιπόν καθόμαστε για πολλές ώρες, τα λιποκύτταρα στους γλουτούς αυξάνονται με αποτέλεσμα να αυξάνεται και το μέγεθος της περιφέρειάς μας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τη συσσώρευση των λιποκυττάρων στο σώμα και διαπίστωσαν ότι η διατροφή παίζει μόνο ένα μικρό ρόλο στη διατήρηση μιας καλλίγραμμης σιλουέτας. «Βρήκαμε ότι τα λιποκύτταρα που εκτίθενται σε συνεχείς, χρόνιες πιέσεις - όπως αυτό που συμβαίνει στους γλουτούς όταν καθόμαστε για πολλές ώρες- παρουσιάζουν ταχύτερη αύξηση των λιποσταγονιδίων, τα οποία είναι μόρια που μεταφέρουν το λίπος. Σε αντίθεση με τους μύες και τα οστά που ατροφούν όταν βρίσκονται σε αχρηστία, τα λιποκύτταρα διογκώνονται έως και 50%» , εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης Άμιτ Γκέφεν από το Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.

Η μελέτη , που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Biophysical Journal, κατέδειξε ότι η πίεση αλλάζει την δομή των λιποκυττάρων , με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους .«Όταν αλλάζει η σύνθεσή τους , επεκτείνονται και παραμορφώνουν τα γειτονικά κύτταρα , αναγκάζοντάς τα να διαφοροποιηθούν και να επεκταθούν» , είπε ο καθηγητής Γκέφεν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν κατανοήσουμε την αιτιολογία που παχαίνουμε και το μηχανισμό πώς τα κύτταρα στους λιπώδεις ιστούς συνθέτουν τα θρεπτικά συστατικά κάτω από ένα δεδομένο περιβάλλον μηχανικής φόρτισης , τότε μπορούμε να σκεφτούμε διαφορετικές πρακτικές λύσεις κατά της παχυσαρκίας .

Πήγη : http://www.news.gr/ygeia/to-soma-moy/article/137350/to-kathisio-prosthetei-lipos-stoys-gloytoys.html

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

15290 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

7260 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6850 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

6288 hits