×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Συμπλήρωμα διατροφής από οστρακοειδή , το ελιξήριο της νεότητας.
13 Μάι
2014

Συμπλήρωμα διατροφής από οστρακοειδή , το ελιξήριο της νεότητας.

Κατηγορία Ενημέρωση

Θα μπορούσε το ελιξίριο της νεότητας να βρίσκεται στα κελύφη των καβουριών ,τον αστακό και τις γαρίδες ; Κι όμως, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications , οι επιστήμονες ανέφεραν πως η γλυκοζαμίνη, ένα συμπλήρωμα διατροφής που συχνά προέρχεται από τα οστρακοειδή , χάρισε σε πειραματόζωα 10% περισσότερο χρόνο ζωής. Αυτό σημαίνει κατά μέσο όρο οκτώ χρόνια περισσότερα για την ανθρώπινη διάρκεια ζωής , λαμβάνοντας υπόψιν το μέσο προσδόκιμο ζωής , όπως ανέφεραν οι ερευνητές.

Ο ερευνητής Δρ. Μίκαελ Ρόστοου , βιοχημικός στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη , έδωσε το συμπλήρωμα σε ποντίκια εκτός από το συνηθισμένο διαιτολόγιό τους και τα συνέκρινε με μία ομάδα ποντικιών δεν λάμβαναν το συμπλήρωμα . Πιστεύει ότι τα οφέλη προέρχονται από το γεγνός ότι η γλυκοζαμίνη κάει το σώμα να νομίζει ότι ακολουθεί μια χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεΐνες διατροφή . Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία αμινοξέων , τα οποία βοηθούν το σώμα στο να καίει περισσότερη πρωτεΐνη . Αυτό μπορεί να κρατήσει το βάρος χαμηλά, και ως εκ τούτου να αποκρούσει προβλήματα, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης .

Συμπληρώματα γλυκοζαμίνης , διατίθενται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής , τα οποία είναι ήδη μια δημοφιλής θεραπεία για την αρθρίτιδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γλυκοζαμίνη βοηθά τον οργανισμό να παράγει αρθρικό υγρό , το οποίο λιπαίνει τις αρθρώσεις και βοηθά στη δημιουργία χόνδρων, επιδιορθώνοντας το πρόβλημα.

Μια προγενέστερη μεγάλης κλίμακας μελέτη , διαπίστωσε ότι λαμβάνοντας γλυκοζαμίνη για τις αρθρώσεις , μειώνεται κατά ένα πέμπτο ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου . Επίσης οι επιστήμονες έχουν καταδείξει ότι η γλυκοζαμίνη μπορεί να έχει αντι- φλεγμονώδη δράση παρόμοια με εκείνη της ασπιρίνης , αλλά χωρίς τις μακροπρόθεσμες αρνητικές παρενέργειες.

http://www.news.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

15290 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

7260 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6850 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

6288 hits