×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Φαγητά

  ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 70 γρ. Βρώμη στο μπλέντερ 60 γρ. Βρώμη 1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1/3 της κούπας νερό   ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε 10 λεπτά το μείγμα να κάτσει. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στο ταψί που θα ψηθούν τα κρακερ και απλώνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 -190 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο.
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΑΚΗΣ Συστατικά: 1 κούπα φακές ¾ της κούπας βρώμη στο μπλέντερ 1 φέτα ψωμί ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όχι στο μπλέντερ) 1 καρότο ψιλοκομμένο (όχι στο μπλέντερ) Εκτέλεση: Βράζουμε τις φακές ώστε να μαλακώσουν, προσέχουμε να μη διαλυθούν. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαραθούν. Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα μια ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια φακής. Ψήνουμε στο φούρνο περίπου 20’, ανάλογα με το φούρνο μας.
Υλικά για 3 μερίδες ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 100 γρ. ντομάτες 100 γρ. Καρότα 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 4κ.γ.βρώμη αλεσμένη Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο) ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλάτι, Πιπέρι Ρίγανη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και την ντομάτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, την βρώμη (αφού τις στύψουμε καλά) και τέλος τον κιμά. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να «πιουν όλο το νερό τους», το οποίο προέρχεται από τα λαχανικά που έχουμε ήδη προσθέσει. dietology

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

15290 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

7260 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6849 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

6288 hits