×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Γλυκά

Υλικά για τα μελομακάρονα: -1κούπα ελαιόλαδο -Αλεύρι ολικής αλέσεως όσο πάρει -5κ.σ. στεβια -1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα -1 κούπα χυμό πορτοκάλι (φυσικό όχι εμπορίου) -2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ -1 κουταλιά της σούπας κανέλα -1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο -Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι -Καρυδόψιχα για το γαρνίρισμα Για το σιρόπι: -1 κούπα μέλι -1/2 ζάχαρη καστανή -1 πορτοκάλι -3 ξυλαράκια κανέλας   Τρόπος παρασκευής: Σε μια λεκανίτσα ρίξτε το λάδι, την στεβια, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα. Ανακατέψτε τη σόδα με το χυμό πορτοκάλι και ρίξτε το μείγμα στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα υλικά με το μίξερ για 2 λεπτά. Αφήστε το μίξερ στην άκρη και ρίξτε σιγά -σιγά το αλεύρι που έχετε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Πλάστε τα μελομακάρονα στο μέγεθος και στο σχήμα που θέλετε και τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα και στο φούρνο τον οποίο έχετε προθερμάνει. Ψήστε τα 20 λεπτά περίπου στην μεσαία σκάλα πάνω κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα. Μέχρι να ψηθούν τα μελομακάρονα ετοιμάστε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά. Το μέλι την καστανή ζάχαρη το νερό τα ξυλαράκια κανέλας,…
  Συστατικά  1 φλιτζάνι του καφέ1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 φλιτζ. ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσεις γλυκαντικό θα μειώσεις ακόμη περισσότερο τις θερμίδες)2 κ.σ.  σκόνη κακάο3 ασπράδια (αντί για 1 αβγό)3 κ.σ. άπαχο γάλα1/3 κ.σ. μπανάνα αλεσμένη 1 βανίλια Οδηγίες Το ψήνεις στα μικροκύματα για 3 λεπτάΤα διατροφικά στοιχεία είναι για 2 μερίδες Βάλε τα στερεά συστατικά σε ένα φλιτζάνι και ανάμιξέ τα καλά. Πρόσθεσε τα ασπράδια και ανάμιξέ τα καλά.Πρόσθεσε το γάλα και τη σάλτσα μήλου και ανάμιξέ τα καλά.Πρόσθεσε τη βανίλια και ανακάτεψε ξανά.Βάλε το φλιτζάνι σου στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε το για 3 λεπτά στη μέγιστη θερμοκρασία. Το κέικ θα φουσκώσει πάνω από το χείλος του φλιτζανιού αλλά μη θορυβηθείς!Άφησέ το να κρυώσει λίγο και αν θέλεις αναποδογύρισέ το σε ένα πιάτο. Κατανάλωσέ το γρήγορα! (Η ποσότητα αρκεί για δύο μερίδες αν θέλεις να το μοιραστείς).  *Mπορείς να προσθέσεις σταγόνες σοκολάτας ή ξήρους καρπούς ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει αλλά θα αλλάξουν τα διατροφικά στοιχεία Aνά μερίδα: θερμίδες 197,8, συνολικά λιπαρά: 0,6 γραμμ., χοληστερόλη 0,5 mg, νάτριο 91,6 mg, συνολικοί υδατάνθρακες 42,4 γραμμ. φυτικές ίνες 1,5 γραμμ. πρωτεΐνες 6,9 γραμμ.  
ΥΛΙΚΑ (περίπου 22 μπισκότα)1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης1 κούπα νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτιχυμός από 2 πορτοκάλια φρέσκα 2 κ.γ baking powder1 βανίλιαμισή κούπα φρουκτόζη ή 3κ.σ. στέβια (ή 3/4 φλ. καστανή  ζάχαρη)1 κ.σ φυτικό βούτυρο 1/2φλ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε σταγόνες ή σταφίδες ή αμύγδαλα    ΕΚΤΕΛΕΣΗ   Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το baking powder και την αλεσμένη βρώμη (αν δεν κοσκινίζεται εντελώς δεν υπάρχει πρόβλημα, μερικές νιφάδες προσθέτουν στο αποτέλεσμα), προσθέτουμε την φρουκτόζη, την βανίλια κι αφού τα ανακατέψουμε λιγάκι χύνουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε αφού έχουν αρχίσει να δένουν τα υλικά μας. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά στέρεη, πιο σφιχτή από ζύμη για κέικ, όχι όμως σαν ψωμί.  Στρώνουμε στο ταψί μια λαδόκολλα και βάζουμε περίπου μιάμιση κουταλιά σούπας από το μείγμα μας αφήνοντας απόσταση μεταξύ των μπισκότων μας γιατί φουσκώνουν.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' για περίπου 10 λεπτά.          TIPS: Σε περίπτωση που η ζύμη είναι πολύ "σκληρή" προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού, αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε βρώμη. Αν τα μπισκότα είναι μικρά ο χρόνος ψησίματος δεν ξεπερνά τα 10', αν τα μπισκότα μας είναι πιο μεγάλα δεν ξεπερνά τα 15' γιατί τα θέλουμε μαλακά κι αφράτα. Αν δεν τα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

15290 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

7260 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6850 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

6288 hits