×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Διατροφή για γράμμωση
29 Μαρ
2014

Διατροφή για γράμμωση

Κατηγορία Fitness

 

Η γράμμωση είναι σίγουρα ζητούμενο και πόθος για κάθε άνθρωπο που γυμνάζεται. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι η πλειοψηφία αγνοεί ουσιώδη ζητήματα σχετικά με τη γράμμωση.  Προς το παρόν θα σας αναδείξουμε τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας, για να πετύχετε ένα γραμμωμένο και υγιές σώμα.

Πριν σας παρουσιάσουμε τα σημεία κλειδιά της διατροφής για γράμμωση, θεωρούμε απαραίτητο να γνωρίζετε πως η γράμμωση επιτυγχάνεται στην κουζίνα και όχι στο γυμναστήριο. Με άλλα λόγια Γράμμωση = 70% Διατροφή + 30% Γυμναστική!

Επίσης, γράμμωση σημαίνει χαμηλά ποσοστά λίπους, οπότε η προσπάθεια σας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ελαχιστοποίηση του λιπώδους ιστού. Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, πως το χτίσιμο μυϊκής μάζας και η γράμμωση είναι συνήθως δύο στόχοι που δεν γίνονται να επιτευχθούν ταυτόχρονα, καθώς το μεν πρώτο απαιτεί θερμιδικό πλεόνασμα, το δε δεύτερο θερμιδικό έλλειμμα.

Θα αναφερθούμε και στα 3 μακροθρεπτικά συστατικά της διατροφής μας (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη), αλλά πριν γίνει αυτό θα πρέπει να επισημανθούν κάποιες πρώτες σπουδαίες πληροφορίες, που αφορούν τη διατροφή για γράμμωση. Έχουμε λοιπόν:

  • Να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να κρατάτε το μεταβολισμό σας ενεργό. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται οέλεγχος της πείνας και της ινσουλίνης στο αίμα σας, με αποτέλεσμα να ελέγχεται και η συσσώρευση του λίπους. Τα γεύματα αυτά προσπαθήστε να είναι ισοθερμιδικά και σε όλα να περιέχεται μια καλή πηγή πρωτεΐνης.
  • Η διατροφή σας να βασίζεται σε φυσικές-ανεπεξέργαστες τροφές, ή σε τροφές που έχουν υποστεί τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία.
  • Αποφύγετε τη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι και ότι τα περιέχει.
  • Προτιμήστε τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.
    Δείτε επίσης: Γλυκαιμικός δείκτης (1) και Γλυκαιμικός δείκτης (2)
  • Αποφύγετε όσο μπορείτε τις υγρές θερμίδες, καθώς δεν δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να χάνεται το μέτρο, κατά τη πρόσληψη τους.
  • Μην πιέζεστε με δίαιτες που σας εξοντώνουν και σας κάνουν να τα παρατάτε στη πρώτη δυσκολία. Προσπαθήστε να κάνετε τις αλλαγές αυτές, τρόπο ζωής! Fitness is a Lifestyle!!
  • Συνδυάστε διατροφή και άσκηση για καλύτερα αποτελέσματα. Κυκλικές προπονήσεις με βάρη και διαλλειμματικές προπονήσεις (σπριντ), είναι αυτά που θα σας δώσουν το σώμα που πάντα θέλατε.

 

Εδώ λοιπόν σας έχουμε τις 5 πιο χαρακτηριστικές τροφές, οι οποίες βοηθούν στο δύσκολο έργο της γράμμωσης, σε συνδυασμό πάντα με άσκηση!

1. Άπαχο κρέας: Όλοι όσοι ασχολούνται με το κορμί και γενικά με το fitness ξέρουν κάτι πολύ βασικό: Το άπαχο κρέας είναι άριστη πηγή πρωτείνης καθώς βοηθά στη δημιουργία μυικής μάζας αλλά και διατήρησης της υπάρχουσας! Βάλτε λοιπόν στο διαιτολόγιό σας κοτόπουλο και μοσχάρι και θα δείτε αμέσως διαφορά! Σε συνδυσμό με ήπια άσκηση, μπορεί να κάνει θαύματα!

2. Φυτικές ίνες: Δεν υπάρχει κάπου που να μην κάνουν καλό και άρα και στη γράμμωση! Είναι γνωστό ότι ενισχύουν την απώλεια σωματικού βάρους και βοηθούν στη σημαντική μείωση των λιπών που λαμβάνει το σώμα. Φρούτα, λαχανικά αλλά και δημητριακά κρίνονται απαραίτητα για τη διατροφή σας.

3. Υγρά: Υποθέτουμε ότι γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η λήψη υγρών για τον οργανισμό και κυρίως του νερού. Εκτός του ότι βοηθά στην αποτοξίνωσή του, τον κρατά ενυδατωμένο. Προσπαθείστε φυσικά να προτιμάτε, αν όχι νερό, φυσικούς χυμούς ή πράσινο τσάι καθώς με τα υπόλοιπα κινδυνεύετε με κατακράτηση!

4. Σόγια: Η σόγια είναι καταπληκτική πηγή πρωτεινών ενώ η περιεκτικότητά της σε λίπη, είναι αμελητέα! Επιπλέον, μπορείτε να τη βρείτε παντού, ενώ η τιμή της είναι πολύ χαμηλή!

5. Aσπράδια αυγών: Μπορεί να τα θεωρούμε ένοχα για χοληστερίνη αλλά αυτή βρίσκεται μόνο στον κρόκο κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να καταναλώσουμε όσα ασπράδια θέλουμε άφοβα! Επιπλέον, περιέχουν τεράστιες ποσότητες πρωτείνης και ελάχιστα λιπαρά!

www.queen.gr / my-fitness.gr

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

20438 hits

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

9409 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

9279 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

8444 hits